Polski Związek Wędkarski

KOMUNIKAT TEAMOWYCH SPINNINGOWYCH MISTRZOSTW OKRĘGU PZW SŁUPSK

Okręgowy Kapitanat Sportowy w Słupsku

KOMUNIKAT TEAMOWYCH SPINNINGOWYCH MISTRZOSTW OKRĘGU PZW SŁUPSK

Powiadom znajomego:

KOMUNIKAT

TEAMOWYCH SPINNINGOWYCH MISTRZOSTW OKRĘGU PZW SŁUPSK  

Zawody zostaną przeprowadzone w dniach 7 - 8 czerwca 2025 r. na  jez. Rychnowskim i jez. Miejskim, w  dwóch turach. Obowiązują wymiary ochronne zgodne z Zasadami Organizacji Sportu Wędkarskiego część 5. Zawody na żywej rybie, sędziowane za pomocą aplikacji https://www.xtramarlin.pl/ . Należy ją pobrać na telefon, a login i hasło Teamy otrzymają przed zawodami. Zawodnicy muszą posiadać siatki do przechowania ryb, lub bakisty na żywa rybę-niezbędne do krótkiego przechowania ryby do czasu  potwierdzenia  pomiaru w aplikacji. Teamy zabezpieczają jednostki pływające we własnym zakresie. Łodzie i pontony ze sztywną podłogą muszą mieć długość min. 3,60 m i muszą być wyposażone w sprzęt ratunkowy i niezbędne akcesoria, zgodnie z wymogami żeglugi śródlądowej. O dopuszczeniu jednostek pływających decyduje komisja techniczna powołana przez sędziego głównego.

Prawo startu: w zawodach prawo startu mają drużyny 2-osobowe reprezentujące Koła Okręgu PZW w Słupsku, oraz dowolnie dobrani zawodnicy Okręgu. Zgłoszenia drużyn przyjmowane są telefonicznie pod numerem: 59 843 63 41 w biurze ZO PZW Słupsk do dnia 28.05.2025. Liczbę zawodników startujących w Mistrzostwach Okręgu określa się na minimum 10 teamów – aby zawody zostały rozegrane.

Opłatę startową w wysokości 180,00 zł od teamu  należy wpłacić do dnia 28.05.2025 r na konto Bank BNP PARIBAS 89 1600 1462 1853 5624 4000 0001 tytuł płatności: TEAM, oraz podać imiona i nazwiska zawodników.

UWAGA: Brak możliwości wpłat gotówkowych czy to kasie Biura ZO PZW w Słupsku czy to na zawodach. W przypadku opłacania startowego za swoich zawodników przez Koło PZW przelew musi być dokonany z rachunku bankowego Koła lub też w poleceniu przelewu wskazane jako wpłacający Koło PZW.

Teamom, które dokonały zgłoszenia i wniosły opłatę startową, a z przyczyn różnych nie będą uczestniczyć w zawodach, organizator nie zwraca wniesionej opłaty startowej.  W ramach opłaty startowej zawarte są: puchary, medale i dyplomy dla zwycięzców, posiłek i napoje dla zawodników, opłata sędziów i inne koszty organizacyjne. Opłatę startową dokonują Koła, lub zawodnicy indywidualnie. Zawodnicy startujący w  Mistrzostwach Okręgu zobowiązani są posiadać przy sobie karty wędkarskie oraz legitymacje PZW z aktualnymi składkami. W trakcie zawodów będą wykonywane zdjęcia. Uczestnicy poprzez udział w zawodach wyrażają zgodę na przetwarzanie wizerunku przez Okręg PZW w Słupsku która obejmuje zamieszczanie zdjęć oraz relacji z przebiegu zawodów w celu realizacji działań promocyjnych na stronie internetowej Okręgu PZW w Słupsku oraz w mediach społecznościowych https://www.facebook.com/. Organizator nie odpowiada za powstałe szkody materialne oraz kradzież.

 

Harmonogram zawodów:

7.06.2025 I tura

 

07.00

otwarcie biura zawodów – baza WOPR jez. Rychnowskie

07.05 – 07.20

oficjalne otwarcie zawodów, odprawa

07.30 – 13.30

I tura

13.30 - 14.00

posiłek dla zawodników,

8.06.2025 II tura

 

07.00

otwarcie biura zawodów – baza WOPR jez. Rychnowskie

07.05 – 07.10

odprawa

07.30 – 13.30

II tura

13.30 – 14.00

posiłek dla zawodników, praca komisji sędziowskiej

14.15

wręczenie pucharów, dyplomów, medali zwycięzcom i zakończenie zawodów.

Uwaga! Organizator zastrzega sobie możliwość wprowadzenia zmian w harmonogramie zawodów.

Przewodniczący OKS przy ZO PZW Słupsk

Stanisław Szymański

Pliki do pobrania

  • mo-2025-team-komunikat-na-strone.pdf

    • 0.14 MB

Ustawienia prywatności

W związku z korzystaniem z tej strony internetowej, na Państwa urządzeniu końcowym instalowane są pliki cookies. Za ich pomocą zbierane są informacje, które mogą stanowić dane osobowe. Klikając „AKCEPTUJ” wyrażają Państwo zgodę na zastosowanie wszystkich plików cookie. Klikając „USTAWIENIA” wyrażają Państwo zgodę tylko na wybrane przez siebie kategorie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.